Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hedgefonds Archegos zorgt voor miljarden aan liquidaties op Wall Street

Hedgefonds Archegos zorgt voor miljarden aan liquidaties op Wall Street
30 mrt 2021 om 08:49

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De beurzen in de Verenigde Staten zijn verdeeld gesloten. De S&P 500 sloot nipt lager met een verlies van 0,09% op 3.971 punten. De Nasdaq ging met 0,60% omlaag terwijl de Dow Jones 0,30% steeg. Op individueel vlak waren er opvallende koersuitslagen en die hadden te maken met het hedgefondsschandaal dat op maandag naar buiten kwam. Het Amerikaanse hedgefonds Archegos zou niet meer aan zijn betalingsverplichtingen hebben kunnen voldoen, waardoor het afgelopen vrijdag al op grote schaal aandelenposities moest sluiten. Dit had een negatief effect op onder andere de Amerikaanse beursnoteringen van Chinese bedrijven met een ADR, maar ook mediahuizen ViacomCBS en Disovery Inc. maakten enorme koersvallen.

Een aantal banken, waaronder het Japanse Nomura en het Zwitserse Credit Suisse, moesten voor Archegos posities afbouwen wat leidde tot een enorme aandelenverkoop. Sommige banken maakten hierdoor zelf verlies, waardoor op hun beurt de koersen van die banken weer fors moesten inleverden. Zo verloor Goldman Sachs weer 0,5% en ging Credit Suisse op maandag zelfs met 13% onderuit. Nomura zag zijn koers eveneens met 16% in elkaar storten. 

Azië omhoog

De beurzen in het Oosten zijn vanna

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.