Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
30 mrt 2021 om 13:13

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Beleggers zijn volgens marktanalist Naeem Aslam opgelucht dat het recente hedgefonds-event niet besmettelijk was. 

Maandag ging op een relatief nieuwsluwe handelsdag veel aandacht uit naar de ineenstorting van het hedgefonds Archegos Capital. 

De investeringsmaatschappij onder leiding van miljardair Bill Hwang had met behulp van zakenbanken door middel van aandelenderivaten, zoals swaps, een gigantische hefboom op zijn miljardenportefeuille opgetuigd. Door de indirecte blootstelling was Archegos niet gebonden om zijn belangen bij de toezichthouders te melden. 

“Er is geen tekort aan actie tijdens deze week, en beleggers zullen op hun hoede blijven, want het vuurwerk zal aanhouden”, waarschuwde Aslam. 

Daarmee verwees Aslam naar de toesprake van President Joe Biden woensdag over zijn 3.000 miljard dollar tellende steunpakket voor de economie. 

De grootste risico voor de aandelenmarkten is een belastingverhoging, dat “onvermijdelijk” is, aldus Aslam. 

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 60,63 dollar, terwijl een juni-future Brent 1,2 procent goedkoper werd op 64,16 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1732. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1764 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1767 op de borden. De euro zit onder druk vanwege de vertraging op het front van vaccinatie tegen de coronavirus in Europa, aldus Aslam.

Bedrijfsnieuws

Er was geen bedrijfsnieuws te rapporteren. 

Slotstanden

De S&P 500 sloot maandag 0,1 procent in het rood op 3.971,09 punten, maar de Dow Jones index steeg 0,3 procent op 33.171,37 punten. Techbeurs Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 13.059,65 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.