Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: inkoopmanagers geven goed vooruitzicht

Video: inkoopmanagers geven goed vooruitzicht
29 mrt 2021 om 14:43

De voorlopige inkoopmanagersindex voor maart leverde sterke samengestelde cijfers op voor de VS, het VK en de eurozone, en dit heeft gevolgen voor de centrale banken. Dit zei strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management voor de camera tegen ABM Financial News.

Vooral de stijging in de dienstensector in het VK was opmerkelijk, terwijl de bedrijvigheid in de eurozone toenam en op een hoog niveau bleef in de VS. De verwachtingen van het bedrijfsleven ten aanzien van de toekomstige productie zijn over de gehele linie zeer gezond, aldus Juvyns.

Ook de werkgelegenheidscomponent is volgens hem bemoedigend. “Deze ligt nu in elk van de drie regio’s boven de 50 voor de maakindustrie en de dienstensector en wijst op een mogelijke versnelling van het aannemen van personeel in de komende tijd. De sterke stijging van de inputprijzen – die deels het gevolg is van knelpunten in de toeleveringsketen – was iets zorgwekkender.”

Basiseffecten zullen de inflatie de komende maanden al opdrijven, en de aanhoudende aanbodbeperkingen dreigen de opwaartse druk nog te vergroten. De centrale banken hebben toegezegd om door tijdelijke pieken in de inflatie ‘heen te kijken’. Terwijl het voorjaar is begonnen, zal hun vastberadenheid echter op de proef worden gesteld, waarschuwt Juvyns.

Klik hier voor: inkoopmanagers geven goed vooruitzicht

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.