Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: omzet Europese luchtvaart weer boven 20 procent

Beursblik: omzet Europese luchtvaart weer boven 20 procent
29 mrt 2021 om 14:30

De omzet van Europese luchtvaartmaatschappijen uit vluchten binnen Europa is in de week tot en met 21 maart gestegen van 20 naar 22 procent van het niveau van 2019, dankzij hogere volumes. Dat bleek maandag uit een analistenrapport van Bank of America.

De boekingen bij Europese luchtvaartmaatschappijen zaten voor de tweede week op rij in de lift en ook het aantal uitgevoerde vluchten nam toe. De volumes stegen met 4 procentpunt, vergeleken met een jaar eerder.

Voor de mondiale sector daalde de omzet uit vluchten binnen Europa met 84 procent, terwijl dat een week eerder nog een daling van 85 procent was. De internationale omzet was 86 procent lager dan een jaar eerder. Dat was een week eerder nog 87 procent.

Ryanair is van plan om in juli en augustus op 80 procent van de capaciteit van voor de coronaviruspandemie te vliegen, wat bij voldoende vraag zou kunnen worden opgevoerd tot 90 procent. Dat bericht geeft vertrouwen voor de zomervakantie, stelden de analisten.

Het bezoek van de websites van Europese luchtvaartmaatschappijen bleef stabiel, op 69 procent van het niveau van 2019. Tegenover dalingen bij British Airways, easyJet, Air France en Wizz Air stonden stijgingen bij KLM en Turkish Airlines.

Het aantal vluchten was per 25 maart volgens data van Eurocontrol 64 procent lager dan in 2019. Een week eerder was dit nog 66 procent. Lufthansa, Wizz Air en IAG verbeterden op dit punt. Het aantal vluchten bij Air France-KLM en Ryanair bleef stabiel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Micron Technologies

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.