Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX flirt met all-time high op 703,18 & AMG neigt naar hogere koersen

AEX flirt met all-time high op 703,18 & AMG neigt naar hogere koersen
29 mrt 2021 om 12:11

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

20 jaar geen rendement?

Op vrijdagavond schoten de beurzen op Wall Street flink de lucht in. Daardoor heeft de AEX future (EOE) alvast aan de all-time high op 703,18 mogen ruiken met een stand van 702,45. Vandaag opende we echter vlak onder de 700 punten en daarmee blijft het spannend. Gaat de Nederlandse beurs dan eindelijk het record uit 2000 doorbreken? Het is overigens niet zo dat onze beurs u de afgelopen 20 jaar geen rendement had opgeleverd. De AEX-index is namelijk een zogeheten prijsindex. Op het moment dat een AEX-bedrijf dividend uitkeert daalt de index. De AEX herbeleggingsindex (AEXGR) wist in 2015 alweer door de top uit 2000 heen te breken. Inmiddels staat deze index al ruim 100% boven de stand uit 2000.

Nieuwe all-time high lonkt

Terug naar de veel gevolgde AEX prijsindex. De afgelopen weken wees ik al herhaaldijk op het feit dat de Amsterdamse beurs steeds hogere bodems achterliet op de grafiek. Het feit dat de index telkens weet te bodemen boven het 55-daags voortschrijdende gemiddelde bevestigt dat we hier te maken hebben met een sterke stijgende trend. In de technische analyse van vorige week besprak ik d

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.