Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: de beurs in beeld

Uitgelicht: de beurs in beeld
27 mrt 2021 om 13:05

Afgelopen handelsweek kende twee gezichten. Enerzijds was er hoop dat de wereldeconomie in de startblokken staat voor een periode van snelle groei, maar anderzijds was er ook vrees vanwege de stijgende obligatierentes en een toename van het aantal coronabesmettingen, die met name het economisch herstel in Europa drukken.

Afgelopen maandag verscheen strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News. Volgens Juvyns zijn de economische vooruitzichten in de Verenigde Staten flink verbeterd. 

“De uitrol van vaccins vordert gestaag en het enorme stimuleringsbudget draagt bij aan spaargeld van gezinnen, wat vorig jaar al toenam door de genereuze fiscale steun”, zei Juvyns. De Fed verwacht dat de Amerikaanse economie in 2021 met 6,5 procent zal groeien. “Hoewel de groei waarschijnlijk sterk zal zijn, is het onzeker hoe tijdelijk een eventuele stijging van de inflatie zal zijn. De aandacht van de markt voor de reactie van de Fed op de economische ontwikkelingen zal dus waarschijnlijk toenemen en kan leiden tot een verhoogde volatiliteit”, zei hij.

Klik hier voor: Belegger kan op Fed blijven rekenen

ABN AMRO blijft gematigd positief over aandelen en vergroot zijn positie in Europese aandelen, maar neemt wat winst op zijn beleggingen in opkomende markten. Hierdoor hebben alle drie de regio’s nu een neutrale weging. Binnen de aandelensectoren handhaaft ABN AMRO zijn cyclische accent. Deze sectoren profiteren van het aankomend economisch herstel, meent strateeg Ralph Wessels.

Rentemarkten en het beleid van centrale banken bepaalden het sentiment. “Economisch moeten vanaf het tweede kwartaal betere tijden aanbreken”, zei Wessels van ABN AMRO.

“De Amerikaanse economie zal dit jaar fors groeien. Zeker nu het nieuwe stimuleringspakket van 1.900 miljard dollar is goedgekeurd en er nog meer in het vat zit. Ook China blijft bijdragen aan de wereldeconomie. Europa is door strenge lockdowns en trage vaccinatieprogramma’s opnieuw in een recessie beland. Hier zullen we aankomend kwartaal als de vaccinaties versnellen, uitkruipen. 

Klik hier voor: ABN AMRO minder positief over opkomende markten

Wat kunnen beleggers verwachten van april? April is over het algemeen één van de beste maanden van het jaar en voor de Dow Jones Industrial Average zelfs de beste maand van het jaar, zei analist Salah Bouhmidi van IG Nederland voor de camera tegen ABM Financial News.

De analist ziet fundamentele en technische steun. “We zien nog steeds een mooi herstel. Natuurlijk zullen we weerstand bereiken, maar april is nog goed”, aldus Bouhmidi.

Klik hier voor: april beste maand voor de aandelenmarkt


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Royal Dutch Shell

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.