Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: ABN AMRO minder positief over opkomende markten

Video: ABN AMRO minder positief over opkomende markten
26 mrt 2021 om 18:39

ABN AMRO blijft gematigd positief over aandelen en vergroot zijn positie in Europese aandelen, maar neemt wat winst op zijn beleggingen in opkomende markten. Hierdoor hebben alle drie de regio’s nu een neutrale weging. Binnen de aandelensectoren handhaaft ABN AMRO zijn cyclische accent. Deze sectoren profiteren van het aankomend economisch herstel, meent strateeg Ralph Wessels.

Rentemarkten en het beleid van centrale banken bepaalden het sentiment. “Economisch moeten vanaf het tweede kwartaal betere tijden aanbreken”, aldus Wessels van ABN AMRO.

“De Amerikaanse economie zal dit jaar fors groeien. Zeker nu het nieuwe stimuleringspakket van 1.900 miljard dollar is goedgekeurd en er nog meer in het vat zit. Ook China blijft bijdragen aan de wereldeconomie. Maar het groeitempo is sinds het begin dit jaar wel wat afgenomen”, zei hij.

“Europa is door strenge lockdowns en trage vaccinatieprogramma’s opnieuw in een recessie beland. Hier zullen we aankomend kwartaal als de vaccinaties versnellen, uitkruipen. Hoewel het herstel dus in het tweede kwartaal wordt ingezet, zal de wereldeconomie pas in de tweede jaarhelft fors gaan herstellen”, voorziet Wessels.

Klik hier voor: ABN AMRO minder positief over opkomende markten

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.