Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Resultaten Eurocommercial Properties onder druk

Resultaten Eurocommercial Properties onder druk
26 mrt 2021 om 08:10

Eurocommercial Properties heeft over de afgelopen achttien maanden de resultaten onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis, maar keert wel dividend uit. Dat meldde het vastgoedbedrijf vrijdagochtend.

De omzet stond in het eerste anderhalf jaar van het verlengde boekjaar onder druk nadat panden in 2020 circa 2,4 maanden dicht bleven door de pandemie. Bij een heropening van de deuren, werden al spoedig de niveaus van voor de crisis weer bereikt.

Het directe resultaat kwam in de afgelopen achttien maanden uit op 167,6 miljoen euro. Over kalenderjaar 2020 bedroeg dit resultaat 109,1 miljoen euro tegen 120,2 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel verdiende Eurocommercial in 18 maanden 3,40 euro. In 2020 was dit 2,21 euro, tegen 2,43 euro in 2019.

Eurocommercial zag zich genoodzaakt huurders wat ademruimte te geven als gevolg van de crisis en moest ook hogere provisies nemen voor slechte leningen. Ook de verkoop van panden in Frankrijk en Zweden zorgden voor een lager resultaat. Kostenbesparingen compenseerde deels voor de terugval van het resultaat. Eurocommercial meldde 8 miljoen euro aan besparingen.

Eind december kwam de leegstand uit op 1,6 procent van de jaarlijkse huren.

De huurinkomsten daalden van 207,9 miljoen in 2019 naar 200,7 miljoen euro in 2020. Over een periode van achttien maanden kwamen de huurinkomsten uit op 303,6 miljoen euro. Het vastgoedfonds zag wel een sterke vraag onder huurders, waardoor de huren in 2020 maanden met 10,5 procent stegen na de verlenging van huurcontracten.

Het lopende boekjaar werd in juni 2020 met instemming van de aandeelhouders verlengd van 1 juli naar 31 december. Zo maakt Eurocommercial een einde aan het gebroken boekjaar bij het bedrijf.

Eurocommercial Properties besloot eerder nog geen interim-dividend uit te keren, maar over heel het verlengde boekjaar stelt het vastgoedfonds een dividend voor van 0,50 euro per aandeel, naast een scrip dividend van 1 nieuw aandeel per 18 bestaande aandelen. Op 2 juli wordt het dividend uitgekeerd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Eurocommercial

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.