Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten Eurocommercial vermoedelijk onder druk

Beursblik: resultaten Eurocommercial vermoedelijk onder druk
25 mrt 2021 om 15:48

Eurocommercial Properties heeft de afgelopen achttien maanden waarschijnlijk een lager resultaat geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder, onder andere vanwege de effecten van de coronalockdowns.

Het lopende boekjaar is in juni met instemming van de aandeelhouders verlengd van 1 juli naar 31 december. Zo maakt Eurocommercial een einde aan het gebroken boekjaar bij het bedrijf.

Eind oktober rapporteerde het vastgoedbedrijf over de vijftien maanden eindigend op 30 september 2012 een daling van de huurinkomsten van 256,5 miljoen naar 252,1 miljoen euro. Beleggers zullen benieuwd zijn in hoeverre Eurocommercial slaagt in het innen van de huurpenningen. Op 27 oktober vorig jaar meldde het bedrijf dat 96 procent van de huurders akkoord ging met de aangepaste huurvoorwaarden. 

Het directe resultaat daalde van 150,2 miljoen euro naar 148,6 miljoen euro, terwijl het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, daalde van 64,1 miljoen euro negatief naar 130,4 miljoen euro negatief. Dit resulteerde in een totaal beleggingsresultaat van 18,1 miljoen euro, tegen 86,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

In december kondigde het vastgoedfonds de verkoop van winkelcentra in Frankrijk en Zweden aan voor een bedrag van 55,3 miljoen euro, waarmee het totaalbedrag aan desinvesteringen in 2019 en 2020 opliep tot 345 miljoen euro.

Nadat Eurocommercial eerder een interimdividend schrapte vanwege de onzekerheden rond het coronavirus, zei het vastgoedconcern in het eerste kwartaal van 2021 een besluit te nemen over een dividend over de 18 maanden tot en met eind 2020.

Degroof Petercam waarschuwde eind oktober al voor een uitdagende periode voor Eurocommercial vanwege de toen dreigende nieuwe restricties om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. “De nieuwe maatregelen in de toch al kwetsbare economieën kunnen in 2021 tot gevolg hebben dat meer retailers een faillissement zullen moeten aanvragen”, waarschuwden analisten van Degroof Petercam.

Het aandeel Eurocommercial Properties noteerde donderdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 17,54 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Basic-Fit

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.