Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aegon maar ziet meer in Aviva

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Aegon maar ziet meer in Aviva
25 mrt 2021 om 07:59

Berenberg heeft het koersdoel voor Aegon verhoogd van 3,80 naar 5,00 met een onveranderde koopaanbeveling, maar geeft beleggers in overweging om hun aandelen Aegon in te ruilen voor Aviva.

Voor de Haagse verzekeringsgroep verwacht Berenberg wel nog altijd dat de winst positief zal blijven verrassen.

Daar staat tegenover dat Aviva zal blijven verrassen met het laten terugvloeien van kapitaal naar de aandeelhouders.

Dat is het verschil tussen plezierig en onweerstaanbaar, volgens de analisten, omdat aandeleninkopen een solide basis bieden voor een betere koersprestatie van een aandeel, met name als je ziet op welk schaal Aviva daarmee aan de slag gaat.

Berenberg voorspelt dat Aviva zowel volgend jaar als in 2023 voor 1,5 miljard pond sterling eigen aandelen zal inkopen, of omgerekend 20 procent van zijn marktkapitalisatie. Dit zou overeenkomen met 15 procent van het dagelijks verhandelde volume van aandelen Aviva in deze periode.

Dat is fors meer dan wat bijvoorbeeld Allianz de afgelopen jaren deed.

Nu Aegon terug naar kwartaalcijfers is gegaan met zijn rapportages verwacht Berenberg elk kwartaal meevallende winstcijfers, met ingang van 12 mei, wanneer de resultaten over het eerste kwartaal worden bekendgemaakt. De strategie van Aegon kan immers worden samengevat als “te weinig beloven en te veel leveren”, zoals de nieuwe topman Lard Friese eerder al liet zien bij NN Group.

In de komende maanden zal het aandeel daarom beter presteren dan Aviva, dat zijn desinvesteringen nog moet afronden en dan besluiten hoe snel de aandeelhouders de cash daarvan in handen krijgen. De analisten denken echter dat daarna Aviva twee jaar achtereen zal blijven verrassen. Bij Aegon zijn er daarentegen nog geen duidelijke kopers voor de bezittingen die het bedrijf geleidelijk wil afstoten.

Sinds het aantreden van Friese is het aan deel Aegon al 70 procent gestegen en sinds de komst van Amanda Blanc bij Aviva steeg de Britse verzekeraar zelfs 80 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.