Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen lager na het middaguur

Europese beurzen lager na het middaguur
24 mrt 2021 om 12:54

De Europese beurzen noteerden woensdag lager op basis van onzekere economische vooruitzichten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een min van 0,2 procent op 417,00 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 14.580,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een daling van 0,1 procent met een stand van 5.936,89 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,2 procent naar 6.689,19 punten.

Zorgen over een trager economisch herstel als gevolg van langere lockdowns overheersen het sentiment op de beurzen, aldus investment manager Simon Wiersma van ING.

“Langere, zelfs strengere lockdowns in onder andere Duitsland, Frankrijk en Italië schetsen bovendien een somber beeld over het tempo van het economisch herstel in de eurozone”, benadrukte de marktvolger.  

De Britse consumenten- en producentenprijzen lieten in februari een plus zien.

De economische activiteit in de eurozone is in maart van krimp naar groei gedraaid. De samengestelde inkoopmanagersindex voor de eurozone steeg van 48,8 in februari naar 52,2 in maart, de hoogste stand in acht maanden. Vooraf was een index van 49,1 voorzien. De industrie zette een groeiversnelling in en de dienstensector toonde minder krimp.

Vanmiddag volgen vanuit de Verenigde Staten de orders voor duurzame goederen in februari, de voorlopige inkoopmanagersindices voor de dienstensector en de industrie over maart en de wekelijkse olievoorraden. En in de tweede helft van de middag komt uit de eurozone ook nog het consumentenvertrouwen over maart.

Sprekers zijn vandaag wederom de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell en de Amerikaanse minister van financiën Janet Yellen, maar vandaag voor een comité van de Amerikaanse Senaat, en verder de voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin en van de van New York John Williams, van San Francisco Mary Daly en van Chicago Charles Evans.

Olie noteerde woensdag hoger, na dagen van forse dalingen. Een  Een april-future West Texas Intermediate noteerde 2,4 procent in het groen op 59,12 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 62,14 dollar werd betaald, een stijging van 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1832. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1820 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1850 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Carrefour heeft met Advent International en Walmart een akkoord bereikt over de overname van Grupo BIG Brasil. De koers van het aandeel noteerde 1,9 procent hoger.

RTL Group is van plan de Belgische dochteronderneming RTL Belgium te verkopen en overweegt ook om de Nederlandse tak in de etalage te zetten. Dit schreef L’Echo woensdagmorgen op basis van verschillende bronnen. De koers van het aandeel noteerde een verlies van 1,4 procent.

E.ON heeft in 2020 de resultaten op jaarbasis weten te verbeteren en verwacht ook voor dit jaar een verdere verbetering. De koers van het aandeel noteerde 0,8 procent in de plus.

Vestas heeft een opdracht ontvangen voor het Japans windproject Oritsume Minami 1. De koers van het aandeel noteerde 1,6 procent lager.

In Parijs en Frankfurt noteerden techfondsen hoger nadat Intel vaart zetten achter zijn investeringen. De koers van het aandeel STMicroelectronics steeg woensdag rond 1 procent, van Infineon meer dan 1,5 procent. Deze was daarmee één van de zeven stijgers op de beurs van Frankfurt, waar de aandelen van Delivery Hero en Vonovia met minnen van 2 procent de lijst van dalers aanvoerden. In Amsterdam wonnen ASMI en ASML 7,3 en 5,1 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De S&P 500-index sloot 0,8 procent lager op 3.910,52 punten, de Dow Jones index verloor 0,9 procent op 32.423,15 en technologie-index Nasdaq daalde 1,1 procent tot 13.227,70 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.