Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

CEO Intel presenteert omvangrijk herstelplan

CEO Intel presenteert omvangrijk herstelplan
24 mrt 2021 om 07:17

CEO Pat Gelsinger van Intel heeft een omvangrijk plan uit de doeken gedaan om de chipreus weer op het juiste pad te krijgen, door onder meer 20 miljard dollar te investeren in nieuwe fabrieken om het huidige chiptekort aan te pakken. Dit bleek dinsdagavond laat.

Gelsinger zei dat Intel vanaf 2023 meer wil terugvallen op chips van derde partijen, onder meer voor de productie van processors. Desondanks blijft Intel zelf ook nog chips maken en het grootste deel van de chipproductie zal Intel zelf voor rekening nemen. Ook zoekt het bedrijf naar manieren om nieuwe klanten aan te trekken en Gelsinger noemde daarbij onder meer Apple en Qualcomm.

Om de ambities kracht bij te zetten, is Intel van plan om twee nieuwe chipfabrieken te laten bouwen op bestaande faciliteiten in Arizona. Hiermee is een investering gemoeid van ongeveer 20 miljard dollar. De fabrieken moeten in 2024 operationeel zijn en duizenden banen opleveren. 

Binnenkort wil Intel meer details geven over een verdere uitbreiding in de VS, Europa en in andere delen van de wereld.

Tegelijk liet Intel dinsdag weten dat het verwacht dat de eerder afgegeven outlook voor het eerste kwartaal van 2021 zal overtreffen, vooral dankzij een sterke vraag naar notebooks.

Dit jaar denkt Intel een omzet van 76,5 miljard dollar te realiseren en 4,00 dollar per aandeel te verdienen. Aangepast voor bepaalde posten zal de winst zelfs uitkomen op 4,55 dollar, met een vrije kasstroom van 10,0 miljard dollar.

Wall Street verwelkomde de plannen. Het aandeel steeg dinsdag nabeurs met 6,6 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Intel Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.