Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: UBS blijft geloven in bankensector

Beursblik: UBS blijft geloven in bankensector
24 mrt 2021 om 16:41

UBS blijft positief over de perspectieven voor aandelen van Europese banken, ondanks dat ze dit jaar tot nu toe al 16 procent beter presteerden dan de brede markt.

Het verbeterde handelsklimaat en de vroege fase van het herstel van de economie, handel en dividenduitkeringen beperken het risico van een correctie, volgens de analisten.

Zij handhaven dus hun Overwogen advies voor de sector.

De analisten denken dat de euforie bij beleggers over de terugkeer van inflatie en daarmee van hogere rentes in het tweede kwartaal zijn piek zal bereiken. Hogere rentes maken het doorgaans gemakkelijker voor banken om geld te verdienen.

UBS wijst erop dat de centrale banken van China, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk de komende maanden hun opkoopprogramma’s op volle kracht zullen laten draaien, waardoor beleggers kunnen overwegen om meer te beleggen in aandelen die profiteren van hogere rentes.

In juli zal de Europese Centrale Bank waarschijnlijk groen licht geven voor hervatting van ‘normale’ dividenden, wat voor de sector, die grotendeels draait om deze uitkeringen, waarschijnlijk een grote stap zal worden.  

Nordea, ING en Barclays zijn de meest favoriete banken voor UBS, op basis van hun aantrekkelijke potentiële winstuitkeringen. Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk zullen de beperkingen op dividend waarschijnlijk geheel opheffen. Ook BNP Paribas, UniCredit en Intesa Sanpaolo behoren tot de favorieten. Het koersdoel van de Italiaanse bank UniCredit biedt veruit de meeste opwaartse ruimte.

Minst geliefd zijn KBC, dat een verkoopadvies heeft, evenals Commerzbank, DNB en Banco BPM. Hier wijst het koersdoel op een neerwaarts potentieel tot wel 27 procent voor de genoemde banken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

  • BNP Paribas
    * *
  • ING Groep
    * *
  • Intesa Sanpaolo
    * *
  • KBC Groep
    * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.