Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: belangrijke mijlpaal in overname GrandVision

Beursblik: belangrijke mijlpaal in overname GrandVision
24 mrt 2021 om 09:27

HAL heeft een belangrijke mijlpaal behaald in het goedkeuringsproces rond de overname van het belang in GrandVision door EssilorLuxottica. Dit stelden analisten van KBC Securities woensdag.

HAL kreeg dinsdag met onmiddellijke ingang groen licht van de Europese Commissie voor de verkoop van haar belang van 76,72 procent in GrandVision aan EssilorLuxottica. Een belangrijke mijlpaal, concludeerden de analisten, al is de goedkeuring nog wel afhankelijk van de afstoting van 351 winkels in België, Nederland en Italië. Dat kost GrandVision volgens KBC ongeveer 180 miljoen euro omzet, of 4,5 procent van de geconsolideerde omzet. Dat is volgens de analisten niet voldoende om de overnameplannen te staken.

Het doel blijft om de overname vóór 31 juli 2021 af te ronden, merkte KBC op, waarna een verplicht openbaar overnamebod in cash van 28 euro zal volgen. Dat betekent wel dat de twee kemphanen er voor de rechter uit moeten komen.

EssilorLuxottica wilde aanvullende informatie van het Nederlandse bedrijf over de maatregelen die de keten heeft getroffen met het oog op de corona-uitbraak en de wijze waarop het bedrijf zich door de crisis heen wil loodsen. Mogelijk is dit een poging van EssilorLuxottica om tot een lager overnamebedrag te komen.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op GrandVision met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel GrandVision steeg woensdagochtend tot 26,70 euro, terwijl het aandeel HAL met 0,4 procent daalde tot 138,60 euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.