Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Avantium verrast positief

Beursblik: Avantium verrast positief
24 mrt 2021 om 10:06

(ABM FN) Avantium heeft in 2020 iets beter dan verwacht gepresenteerd en kon ook nieuwe klanten presenteren. Dit stelde analist Reginald Watson van ING in een reactie op de resultaten van het Nederlandse technologiebedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel.

De gerealiseerde omzet van 9,9 miljoen euro lag 900.000 euro hoger dan de verwachtingen van ING. De EBITDA voor de Catalysis divisie lag met 2,6 miljoen euro zelfs 1 miljoen euro boven de verwachtingen van de bank. 

Verder had Avantium een zogeheten cashburn van 18,8 miljoen euro in 2020 en eindigde het jaar met 26,6 miljoen euro in kas. Het bedrijf rekent voor dit jaar op een cashburn van 20 miljoen euro. “Dit biedt het bedrijf de ruimte om nieuwe contracten voor zijn FDCA-fabriek te sluiten”, aldus de analist. 

Inmiddels is 30 procent van de toekomstige output van deze fabriek nu gedekt met contracten en 50 procent is het minimumvereiste, aldus Watson. Aan begin van dit jaar stond de teller op 20 procent. Daarbij vindt de analist dat Avantium ook afnemers van hoge kwaliteit heeft gevonden, met namen als Refresco en Tyobo. “Een boost voor de geloofwaardigheid van de FDCA-technologie”, benadrukte Watson.

ING handhaafde het koopadvies voor Avantium met een koersdoel van 13,44 euro. 

Het aandeel Avantium daalde woensdagochtend 1,5 procent naar 5,22 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Avantium

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.