Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tech herstelt dankzij lagere rente & Europa start lager na verlenging lockdowns

Tech herstelt dankzij lagere rente & Europa start lager na verlenging lockdowns
23 mrt 2021 om 08:44

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Dow Jones en de S&P 500 index noteren rond recordniveau’s, maar techbeurs Nasdaq is recentelijk achtergebleven. De grote vraag is nu of waarde-aandelen het de komende periode beter blijven doen, of dat tech in de rebound gaat. Het antwoord op deze vraag hangt nauw samen met de renteontwikkelingen. In reactie op de koersval van de lira schoten de Amerikaanse obligaties omhoog, waardoor de rentes dus weer flink inleverden. Zo tikte de Amerikaanse 10-jaars rente vorige week nog de 1,75% aan, maar daalde gisteren alweer tot 1,66%. Deze daling werd direct benut om weer in groei-aandelen te stappen. De Nasdaq deed het gisteren met een winst van 1,23% dan ook beter dan de S&P 500, die slechts 0,70% hoger sloot. De Dow bleef fors achter met een winst van 0,32%.

Als we naar de grafiek van de Nasdaq kijken, valt op dat de index een mogelijk hogere bodem rond 13.000 punten heeft gevormd. Een doorbraak boven de weerstand op 12.620 punten is noodzakelijk voor een technische verbetering. Daarna kan de beurs een aanval op de all-time high doen. Indien de Nasdaq onder de 13.000 punten zakt, verpietert het technische plaatje en moeten we rekening houden met een diepere correctie ri…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.