Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen lager rond middaguur

Europese beurzen lager rond middaguur
23 mrt 2021 om 12:11

De Europese beurzen noteerden dinsdag lager nu diverse landen zich nog verre van veilig weten als het om coronabesmettingen gaat.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,5 procent op 416,50 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 14.622,02 punten. De Franse CAC 40 noteerde een daling van 0,6 procent met een stand van 5.935,68 punten. De Britse FTSE daalde dinsdag 0,4 procent naar 6.698,48 punten.

In diverse landen, waaronder Duitsland, worden als gevolg van het oplopend aantal besmettingen de maatregelen aangescherpt en dat vertraagt het economisch herstel.

De werkloosheid van het Verenigd Koninkrijk in januari kwam uit op 5,0 procent.

Voor vandaag zijn naast Powell en Yellen ook de toespraken van de econoom van de Bank of England Andy Haldane, de voorzitter van de Fed van St. Louis James Bullard, van Richmond Thomas Barkin en van New York John Williams van belang.

In de Verenigde Staten staan voor vandaag alleen de verkopen van nieuw opgeleverde woningen over februari op de agenda.

Olie noteerde dinsdag fors lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 4,8 procent in het rood op 58,60 dollar, terwijl voor een mei-future Brent 61,50 dollar werd betaald, een verlies van eveneens 4,8 procent. Een trager economisch herstel in Europa betekent volgens analisten ook een lagere vraag naar olie.

De euro/dollar noteerde op 1,1883. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1910 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1937 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Volvo heeft maandag gewaarschuwd dat een tekort aan halfgeleiders een substantiële impact zal hebben op de productie in het tweede kwartaal. Het aandeel daalde 6,7 procent in koers. 

In Frankfurt noteerde het aandeel Continental een stevig koersverlies van circa 3,5 procent. Van de iets meer dan tien koerswinnaars noteerde het aandeel Vonovia de meeste winst met een plus van 2,3 procent.

In Parijs waren de verliezers nog duidelijker in de meerderheid dan in Frankfurt met de aandelen Stellantis en Unibail-Rodamco-Westfield die een koersdaling van meer dan 2,5 procent lieten zien. De plussen bleven in Parijs zonder uitzondering onder het procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De Dow Jones index won maandag 0,3 procent op 32.731,20 punten, terwijl de S&P 500 0,7 procent steeg tot 3.940,59 punten. Techbeurs Nasdaq schreef zelfs 1,2 procent bij op 13.377,54 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.