Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rentevrees houdt beleggers in greep & Turkse Lira maakt duik

Rentevrees houdt beleggers in greep & Turkse Lira maakt duik
22 mrt 2021 om 08:45

Afgelopen vrijdag toonden de Amerikaanse beurzen een verdeeld beeld. De Nasdaq herstelde wat van de forse daling op donderdag en sloot 0,76% hoger op 13.215 punten. De S&P 500 daarentegen bleef dichtbij huis en ging het weekend in met een verlies van 0,06% op 3.913 punten. De Amerikaanse rente schoot afgelopen week omhoog tot boven de 1,70% en blijft voor nervositeit bij technologie-aandelen zorgen.

De Dow Jones index daalde op vrijdag zelfs met 0,71% en had voornamelijk last van verkoopdruk bij de bankensector. De Federal Reserve maakte bekend dat de Amerikaanse banken dat de uitzonderingsregel op de berekening van de kapitaalratio op 1 april zal worden geschrapt. Deze regel zorgde ervoor dat de banken obligaties en deposito’s buiten de berekening van de zogeheten Supplementary Leverage Ratio mochten houden en werd vorig jaar in het leven geroepen vanwege de coronacrisis. De Amerikaanse centrale bank zei vrijdag dat de banken een sterke kapitaalpositie hebben en dat een verlenging daarom niet nodig is. De markt had echter verwacht dat de Fed deze maatregel zou verlengen. In reactie op de bekendmaking doken de bank-aandelen tot 4% in het rood. Bij het slot stond JP Morg…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.