Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Biden wil mogelijk nog eens 3 biljoen dollar in economie steken – media

Biden wil mogelijk nog eens 3 biljoen dollar in economie steken – media
22 mrt 2021 om 19:03

Adviseurs van de Amerikaanse president Joe Biden werken aan een voorstel voor een nieuwe pakket maatregelen ter waarde van 3 biljoen dollar om de Amerikaanse economie te ondersteunen. Dit schrijft de New York Times maandag op basis van documenten die de krant in handen kreeg.

Volgens de krant ligt er een infrastructuurplan van “enorme omvang” klaar, dat moet worden bekostigd door belastingverhogingen voor bedrijven en de rijken. Ook moet de uitstoot van broeikasgassen en economische ongelijkheid worden teruggedrongen.

Na maandenlange interne gesprekken, zullen adviseurs van Biden vermoedelijk deze week een voorstel bij de president neerleggen. Het plan is om de maatregelen in meerdere stappen voor te leggen aan het Congres. 

In totaal zou er 3 biljoen dollar gemoeid zijn met de plannen, aldus de New York Times.

Eerder deze maand stemde de Amerikaanse Senaat in met een coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar.

Het American Rescue Plan bevat onder meer een nieuwe ronde van directe cheques aan huishoudens, van 1.400 dollar per Amerikaans gezinslid dat hiervoor in aanmerking komt. In december ontvingen Amerikaanse huishoudens al 600 dollar per persoon.

Verder zijn honderden miljarden gereserveerd voor het veilig heropenen van scholen in de VS, de verdere uitrol van vaccinatieprogramma’s en een verlenging van de bijzondere bijstand voor werklozen van 300 dollar per week tot en met september.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.