Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Vastned

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Vastned
22 mrt 2021 om 08:43

Berenberg heeft het koersdoel voor Vastned verhoogd van 24,00 euro naar 25,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek maandag uit een analistenrapport van de bank over het vastgoedfonds.

Volgens de analisten heeft de premium vastgoedportefeuille met winkels in dure winkelstraten in binnensteden de coronacrisis relatief goed doorstaan. De leegstand van deze portefeuille ter waarde van ongeveer 1,5 miljard euro steeg afgelopen jaar slechts met 1,5 procentpunt naar 3,5 procent. Daarbij lukt het Vastned om circa 90 procent van de huurpenningen te innen, wat relatief hoog is.

Onzekerheid blijft echter voorlopig troef en de zakenbank voorziet dat Vastned niet eerder dan bij de publicatie van halfjaarcijfers een outlook voor heel 2021 zal afgeven. Een pluspunt is wel dat er tot 2024 geen schulden geherfinancierd hoeven te worden. 

Vastned noteert volgens de voorlopige berekeningen van Berenberg op een dividendrendement van 7,3 procent. Over 2021 zal Vastned volgens Berenberg een dividend van 1,38 euro per aandeel uitkeren, wat een jaar later stijgt naar 1,45 euro.

Het aandeel Vastned sloot vrijdag op de Amsterdamse beurs op 25,10 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Vastned

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.