Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX vormt Ascending Triangle & lange termijn koersdoel blijft 765 punten

AEX vormt Ascending Triangle & lange termijn koersdoel blijft 765 punten
22 mrt 2021 om 12:42

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Iets langer dan een jaar geleden vormde de AEX-index een bodem rond de 390 punten. Inmiddels staan we 75% hoger en ligt de beurs er uitstekend bij. Hoewel veel landen nog in lockdown zijn lopen beleggers alvast op de zaken vooruit. De fors afgestrafte waarde-aandelen doen het goed, de gestegen olieprijs helpt Shell een handje en ook de stijgende rente is goed voor banken en verzekeraars.

Afgelopen week is er echter bar weinig gebeurd op de grafiek van de Amsterdamse beurs. De AEX stabiliseerde tussen pakweg 576 en 584,50 punten en bleef daarbij mooi boven de vorige week besproken steunzone op 671,5 punten (top 25 februari). Hoewel de Nederlandse beurs al een aantal weken een stabilisatie laat zien is het technisch beeld daar niet negatiever van geworden. In het beste geval kunnen we de huidige situatie beschrijven als een consolidatie binnen de stijgende trend. We zien namelijk nog wel steeds hogere bodems.

Deze hogere bodems in combinatie met een weerstand op 689 punten zorgt ervoor dat een ascending triangle zich begint af te tekenen. Zo een oplopende driehoek is positief en zien we vaak vooraf aan een grotere stijging. O

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.