Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: de beurs in beeld

Uitgelicht: de beurs in beeld
20 mrt 2021 om 16:36

Afgelopen handelsweek stond in het teken van het monetaire besluit van de Federal Reserve en de ontwikkeling van de obligatierente. Conform de verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank zowel het belangrijkste rentetarief als het obligatie-opkoopprogramma ter waarde van 120 miljard dollar per maand. 

De Amerikaanse centrale bank herhaalde de intentie zijn volledige scala aan instrumenten in te zetten ter ondersteuning van de Amerikaanse economie, ter bevordering van de werkgelegenheid en om zijn prijsstabiliteitsdoelstelling te realiseren.

De volgens marktvolgers mogelijk belangrijkste uitkomst van het rentebesluit is het signaal dat de Amerikaanse centrale bank het geen probleem vindt als de inflatie zijn doelstelling overschrijdt, omdat de bank prioriteit geeft aan groei en werkgelegenheid, waarmee de Fed groen licht gaf om de rente verder te laten stijgen.

Afgelopen maandag verscheen strateeg Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management voor de camera van ABM Financial News. Opkomende markten zorgen voor bijzondere ESG-uitdagingen, zei hij.

“De CO2-uitstoot van opkomende economieën is de afgelopen jaren snel gegroeid, tot bijna 70 procent van het wereldwijde totaal vandaag. Nu veel beleggers zich steeds meer op ESG richten, is dit een kwestie waardoor sommigen zich afvragen of ze opkomende markten moeten vermijden vanwege ESG-zorgen.”

Maar dat is volgens Juvyns niet nodig.

Klik hier voor: ESG-beleggingen in opkomende markten blijven interessant

Op vrijdag verscheen technisch analist Roelof-Jan van de Akker van ING Financial Markets met zijn wekelijkse update voor de camera van ABM FN.

Volgens de analist suggereert de lange termijn spread tussen de US tienjaars Yield en Duitse Bund dat een belangrijke top in de AEX Index dit jaar niet gemaakt gaat worden. De analist ziet voor de AEX op korte termijn koersdruk, gevolgd door een rally “die nog lang niet toe zal zijn aan een top”, zei Van den Akker.

Klik hier voor: AEX nog ver van top


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.