Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs herstelt deels

Olieprijs herstelt deels
19 mrt 2021 om 19:45

De olieprijs is vrijdag deels hersteld van de forse daling van een dag eerder. Op een settlement van 61,42 dollar werd een vat West Texas Intermediate 2,4 procent duurder. Op weekbasis verloor de WTI-olieprijs echter 6 procent.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees op de zorgen over nieuwe coronalockdowns in sommige Europese landen nu het aantal besmettingen weer stijgt.

“Beleggers zijn bang dat een nieuwe coronagolf de vraag naar olie zal beïnvloeden”, aldus Aslam. Hij wees daarbij ook op de vertraging die het vaccineren in delen van West-Europa heeft opgelopen door het tijdelijk stilleggen van de vaccinaties met het AstraZeneca-vaccin vanwege mogelijke bloedstollingsproblemen. Het EMA oordeelde deze week dat er geen verband is.

Het gedeeltelijke herstel van de olieprijzen vrijdag had ook te maken met berichten dat een oliefaciliteit in de Saoedische-Arabische hoofstad Royad zou zijn aangevallen door drones. 

Eerder deze maand werd een grote oliehaven in Saoedi-Arabië aan de Perzische Golf al bestookt met raket- en droneaanvallen door Jemenitische Houthi-strijdkrachten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.