Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Turbo op aandeel Volkswagen en Europa opent vlak

Turbo op aandeel Volkswagen en Europa opent vlak
17 mrt 2021 om 08:25

De S&P 500 bleef gisteren rustig ter plaatse trappelen. De brede Amerikaanse aandelenindex daalde 0,16% en had een uiteindelijke sluitingskoers van 3.963 punten. De technologie-index Nasdaq 100 ging 0,53% hoger waarbij het aandeel Moderna het best presteerde met een stijging van 8,60%. Nasdaq 100 sloot uiteindelijk op 13.152 punten. De oudste Amerikaanse index Dow Jones Industrial Average ging 0,39% lager en sloot op 32.826 punten. Het aandeel Amgen was het sterkste aandeel uit de Dow.

Koers Nasdaq

Tekort aan Chips blijft spelen

De afhankelijkheid van chips is de voorbije maanden pijnlijk duidelijk geworden. Door de pandemie is de supply chain van chips en halfgeleiders ontwricht. Dit heeft zich vertaald tot het stilleggen van de productieband bij autobouwers en nu ook tot een mogelijks uitstel bij Samsung. De fabrikant van smartphones gaat de geplande lancering van de Galaxy note aan zich voorbij laten gaan. Er zijn gewoonweg niet genoeg chips om tegemoet te komen aan de potentiële vraag. Samsung stelt dat het probleem zich verder zal verspreiden over de economie en het niet zal beperkt blijven tot autobouwers en elektronicaproducenten.

Volkswagen gaat door het dak

Groot nieuws

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.