Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese beurzen licht lager rond middaguur

Europese beurzen licht lager rond middaguur
17 mrt 2021 om 12:12

De Europese beurzen noteerden woensdag licht lager in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve en het commentaar daarbij van voorzitter Jerome Powell.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,3 procent op 425,40 punten. De Duitse DAX liet een lichte plus zien van nog geen 0,1 procent naar 14.569,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een minnetje van 0,1 procent met een stand van 6.049,23 punten. De Britse FTSE verloor woensdag 0,3 procent naar 6.783,55 punten.

In de eurozone werd de definitieve inflatie over februari gemeld. Deze bleef stabiel op 0,9 procent.

In de Verenigde Staten gaat vandaag verder de aandacht uit naar de woningbouw en de bouwvergunningen over februari en de wekelijkse olievoorraden.

Olie noteerde woensdag lager. Een april-future West Texas Intermediate noteerde 0, procent in het rood op 64, dollar, terwijl voor een mei-future Brent 67, dollar werd betaald, een daling van 0, procent. Het Internationaal Energieagentschap stelde zijn verwachtingen voor de vraag naar olie naar boven bij, maar sloot een zogeheten ‘supercyclus’ uit.

De euro/dollar noteerde op 1,1912. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1887 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1905 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Na een optimistische stemming op de oliemarkt eerder vanochtend, koersten de olieprijzen ook vandaag weer lager na een rapport van het Internationaal Energieagentschap. In het rapport wordt de verwachting uitgesproken dat het olieoverschot nog een tijd zal aanhouden, ondanks een aantrekkende vraag. De koers van het aandeel Royal Dutch Shell noteerde een verlies van 1 procent, van BP van 0,2 procent en van Total van 0,5 procent.

Zowel in Frankfurt als Parijs lijken beleggers zeer afwachtend, maar dat was geenszins zichtbaar in de koersontwikkeling van de aandelen Renault en Volkswagen en in mindere mate van Stellantis. Renault steeg meer dan 3 procent, Volkswagen ruim 4 procent en Stellantis meer dan 1 procent. BMW, dat in navolging van Volkswagen, de toekomstplannen met elektrisch rijden ontvouwde, won zelfs 4,6 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een vlakke opening tegemoet.

De S&P 500-index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 3.962,71 punten. De Dow Jones-index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,1 procent naar 13.471,57. punten


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.