Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Enorme omzetgroei voor Pinduoduo

Enorme omzetgroei voor Pinduoduo
17 mrt 2021 om 12:23

Pinduoduo heeft in de laatste drie maanden van 2020 de omzet verder zien groeien, waardoor de omzet in heel het jaar ongeveer verdubbelde. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de Chinese online marktplaats, die louter met de mobiele telefoon te gebruiken valt.

In het vierde kwartaal behaalde Pinduoduo een omzet van 4,1 miljard dollar, waarmee de jaaromzet uitkwam op 9,1 miljard dollar, of 59,5 miljard yuan. In 2019 bedroeg de omzet 30,1 miljard yuan.

Afgelopen jaar leed Pinduoduo operationeel een verlies van 1,4 miljard dollar en onder de streep restte een verlies van 1,1 miljard dollar. In yuan liep het verlies op van net geen 7 miljard yuan in 2019 naar ruim 7 miljard yuan afgelopen jaar. 

In het vierde kwartaal bediende Pinduoduo 720 miljoen gebruikers, wat op jaarbasis een groei was van 50 procent. Per gebruiker ging het gespendeerde bedrag ook omhoog. 

Pinduoduo meldde ook dat CEO Chen Lei de voorzitter van het bedrijf wordt. Hij volgt oprichter Colin Huang op, die besloten heeft zich op andere zaken te gaan richten dan Pinduoduo. Chen Lei blijft CEO.

De openingsindicatie van het aandeel op Nasdaq is een verlies van 4,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.