Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Broker eToro plant beursgang – media

Broker eToro plant beursgang – media
16 mrt 2021 om 09:02

Broker eToro, een concurrent van Robinhood in Amerika, wil een notering op Wall Street door een fusie met een zogeheten SPAC, een lege beurshuls. Dit schreef persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. 

De deal met naar verluidt FinTech Acquisition Corp. V moet het gecombineerde bedrijf waarderen op ongeveer 10 miljard dollar, aldus de bronnen. 

eToro claimt 20 miljoen geregistreerde gebruikers te hebben in tientallen landen. De broker werd in 2007 opgericht en betrad de Amerikaanse markt in 2018. 

Vorig week werd bekend dat concurrent Robinhood een notering krijgt aan techbeurs Nasdaq. De broker brengt geen directe transactiekosten in rekening en de populariteit onder Amerikaanse particulieren kreeg vorig jaar een enorme impuls, onder meer omdat door coronarestricties de meeste sportwedstrijden werden afgelast en er dus ook niet op de uitslagen gegokt kon worden.

Een SPAC, oftewel een special-purpose acquisition corporation, is een lege beurshuls, bedoeld om bedrijven naar de beurs te brengen zonder het traditionele IPO-proces te doorlopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.