Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: de beurs in beeld

Uitgelicht: de beurs in beeld
15 mrt 2021 om 09:16

Afgelopen handelsweek ondertekende de Amerikaanse president Joe Biden het coronasteunpakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar en de Europese Centrale Bank voegde daad bij het woord met de belofte om het komende kwartaal of eventueel zelfs langer de obligatie aankopen te versnellen.

Vorige week maandag verscheen strateeg Vincent Juvyns voor de camera van ABM Financial News. De Amerikaanse economische activiteit lijkt klaar voor een sterke opleving in de tweede helft van het jaar, nu de pandemiegerelateerde beperkingen zullen afnemen, zei hij.

De stimuleringsmaatregelen van de regering Biden zullen het herstel vermoedelijk extra voeden en kunnen leiden tot een verdere rotatie van de winnende aandelen van vorig jaar naar de verliezers, “want Amerikaanse consumenten staan te trappelen om geld uit te geven, nadat ze dit het afgelopen jaar zo weinig konden doen”, zei Juvyns.

Klik hier voor: Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

Woensdag gaf analist Corné van Zeijl zijn visie op de meest recente kwartaalweging van Euronext. “Slecht nieuws voor ABN AMRO en Galapagos, die uit de AEX verdwijnen, maar een opsteker voor BE Semiconductor Industries en Signify, die juist promoveren”, zei Van Zeijl. 

Klik hier voor: ABN AMRO en Galapagos degraderen

Beleggingsstrateeg Joost van Leenders van Van Lanschot maakte woensdag tevens zijn opwachting. Hij zei niet bang te zijn voor een sterk oplopende inflatie en rente, maar dit wel als een risico te beschouwen. De strateeg blijft, hoewel iets voorzichtiger, positief over aandelen.

Klik hier voor: Stijgende inflatie en rente is risico

Centrale banken zouden binnenkort wel eens tot actie gedwongen kunnen worden om iets tegen de oververhitting van de economie en de inflatie te doen, zei Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International vrijdag voor de camera tegen ABM Financial News.

Klik hier voor: Centrale banken tot actie gedwongen

Tot slot boog analist Robber Manders van IG Nederland zich over Ahold Delhaize. Het aandeel is sinds het begin dit jaar nauwelijks van zijn plek gekomen. “Teleurstellend”, zei Manders. De grote vraag is volgens hem wanneer Ahold Delhaize Bol.com naar de beurs zal brengen.

Klik hier voor: Wanneer brengt Ahold Bol.com naar de beurs?

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.