Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: boete ABN AMRO kan oplopen tot half miljard euro

Beursblik: boete ABN AMRO kan oplopen tot half miljard euro
15 mrt 2021 om 16:09

De verdenkingen van schuldwitwassen door ABN AMRO kan leiden tot een boete van circa 550 miljoen euro. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag.

Het Openbaar Ministerie verdenkt ABN AMRO van schuldwitwassen, een veel strengere gradatie dan eerdere verdenkingen tegen de bank. Dit schreef De Telegraaf maandag op basis van het vorige week gepubliceerde jaarverslag, hetgeen vervolgens ook door het OM werd bevestigd aan de krant.

Morgan Stanley merkte op dat ING een vergelijkbaar proces doorging in 2018. De Amerikaanse zakenbank verwacht dat ABN een boete boven het hoofd hangt van circa 550 miljoen euro, hetgeen circa 70 procent is van wat ING betaalde in 2018. Desondanks erkennen de marktvorsers dat het altijd lastig inschatten is wat de exacte impact van een boete zal zijn voor een bank als ABN AMRO.

De koersreactie op het nieuws laat volgens Morgan Stanley wel zien dat er nog veel wolken hangen boven het aandeel met betrekking tot de lopende onderzoeken naar witwassen.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies op ABN AMRO met een koersdoel van 9,00 euro. Het aandeel daalde maandagmiddag met 4,6 procent tot 10,02 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ABN AMRO

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.