Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rentespook zit Nasdaq dwars & Xpeng gaat achter Tesla aan

Rentespook zit Nasdaq dwars & Xpeng gaat achter Tesla aan
14 mrt 2021 om 19:10

Afgelopen week bereikte zowel de S&P 500 als de Dow Jones index weer nieuwe records. Ook de Nasdaq kende een aantal sterke dagen, maar de ontwikkelingen op de obligatiemarkten blijven aan tech knagen.  In reactie op de handtekening die Joe Biden afgelopen vrijdag onder het steunpakket ter waarde van $ 1900 miljard zette, schoot de Amerikaanse 10-jaars rente weer omhoog tot ruim boven de 1,6%. Dit zorgde vrijdag opnieuw voor koersdruk bij technologie-aandelen en de Nasdaq sloot 0,59% lager op 13.319 punten. De breedsamengestelde S&P 500 index daarentegen wist de week af te sluiten met een winst van 0,10% op 3.943 punten en de Dow Jones index steeg zelfs met 0,90%.

Aankomende week zal de Amerikaanse centrale bank een besluit nemen over de rente. Eerder deze maand gaf Fed-voorzitter Jerome Powell nog aan de renteontwikkelingen te volgen, maar voorlopig geen noodzaak te zien om in te grijpen. Mogelijk neemt Powell aankomende woensdag een voorbeeld aan Lagarde, en zal ook hij aankondigen het rentespook in toom te willen houden met grotere obligatieaankopen.

De centrale banken begeven zich echter wel op glas ijs en de onzekerheid onder beleggers is dan ook terug te zien in de v…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.