Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
12 mrt 2021 om 12:54

De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

Daarmee maken de Amerikaanse aandelenmarkten een pas op de plaats, volgend op opnieuw een recorddag voor Wall Street op donderdag, hoewel de winsten werden beperkt door onder meer de stijging van de dollar

De techsector hielp de S&P 500 donderdag aan een nieuw record, terwijl de Nasdaq 2,5 procent steeg. Beleggers keerden terug naar groeibedrijven stortten, die de afgelopen weken achterbleven toen de rentes stegen.

“Er is weer wat rust in de obligatiemarkt gekomen”, zei marktstrateeg Ryan Detrick van LPL Financial. “En dat heeft wat meer rust en vertrouwen gebracht bij beleggers”, zei hij. Beleggers zien de recente terugval in technologieaandelen als een koopkans, voegde hij toe. “Natuurlijk, cyclische aandelen zouden het beter kunnen doen als de economie open gaat, maar technologie blijft ook goed liggen”, aldus Detrick.

De vooruitzichten voor de Amerikaanse economie zijn volgens marktvolgers sterk verbeterd nadat president Joe Biden donderdag het coronasteunpakket van 1,9 biljoen dollar bekrachtigde. Hij zei tevens dat elke volwassene in de Verenigde Staten tegen 1 mei een vaccin zal kunnen krijgen. Verwacht wordt dat de maatregelen de heropening zullen versnellen en de groei zullen stimuleren.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten de producentenprijzen en het consumentenvertrouwen geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1918. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1981 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1984 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,3 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Netflix daalde voorbeurs 2,1 procent. De streamingdienst heeft een aantal klanten geïnformeerd zich voor een eigen account aan te melden als ze niet bij de eigenaar van het account wonen. Volgens onderzoekbureau Magid wordt ongeveer een derde van de Netflix-accounts gedeeld. Het is niet duidelijk of de test tot hardhandig optreden tegen gedeelde wachtwoorden leidt.

Revlon heeft twee leningen verlengd of geherfinancierd, waaronder een doorlopend krediet ter waarde van 450 miljoen dollar. Revlon zei dat de liquiditeit op een prettig niveau ligt. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Sanofi en Translate Bio starten een fase 1/2 klinische studie met hun kandidaatvaccin tegen het coronavirus. Translate Bio won voorbeurs 5,0 procent.

Auto-tuner Holley fuseert met SPAC Empower, dat het bedrijf waardeert op circa 1,55 miljard dollar en naar de beurs moet brengen. Holley is in handen van private-equitybedrijf Sentinel Capital.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 1,0 procent hoger op 3.939,34 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het groen op 32.485,59 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 2,5 procent tot 13.398,67 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.