Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Zeer hoge werkzaamheid coronavaccin Novavax

Zeer hoge werkzaamheid coronavaccin Novavax
11 mrt 2021 om 22:37

Het coronavaccin van Novavax heeft een werkzaamheid van ruim 96 procent. Dit meldde het Amerikaanse farmabedrijf donderdag nabeurs.

Uit een klinische studie blijkt dat het vaccin van Novavax een werkzaamheid van 96,4 procent heeft bij milde, matige en ernstige besmettingen met het oorspronkelijke coronavirus. In januari kwam Novavax al met interimresultaten die een werkzaamheid van 89,3 procent toonden.

Diezelfde werkzaamheid was lager, 55,4 procent, bij een afzonderlijke studie die zich richtte op de Zuid-Afrikaanse variant, maar NVX-CoV2373 biedt ook hier 100 procent bescherming tegen ernstige ziekte, inclusief ziekenhuisopname en overlijden, aldus het bedrijf.

Novavax zal de data gebruiken om wereldwijd aanvragen te doen voor goedkeuring van zijn vaccin. De eerste goedkeuring, waarschijnlijk in de VS, wordt op zijn vroegst in april verwacht, werd eerder al bekend.

Het aandeel Novavax noteerde donderdag in de nabeurshandel op Wall Street 17 procent hoger, na een stijging van bijna 9 procent in de reguliere handel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.