Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies voor Rolls Royce

Verlies voor Rolls Royce
11 mrt 2021 om 09:40

Rolls Royce heeft in 2020 de onderliggende omzet en schreef rode cijfers. Dit maakte de Britse maker van vliegtuigmotoren donderdag bekend.

De omzet daalde onderliggend van 15,5 miljard naar 11,8 miljard Britse pond. Het operationeel resultaat daalde onderliggend van een winst van 808 miljoen pond naar een verlies van 1.972 miljoen pond, inclusief eenmalige voorzieningen van in totaal 1,3 miljard pond.

In een kort begeleidend commentaar schreef de onderneming de gang van zaken in de verlies- en winstrekening geheel toe aan de pandemie.

Het bedrijf zag wel kans om zijn liquiditeitspositie te verstevigen naar 9 miljard pond, mede dankzij 7,3 miljard pond aan nieuwe kredieten.

De nettokasstroom was over de verslagperiode 4.185 miljoen pond negatief. Over 2019 stond hier nog een positief bedrag van 873 miljoen pond.

Outlook

Voor het lopende boekjaar verwacht Rolls Royce 2 miljard pond aan negatieve kasstroom te realiseren, vooral door de voorziene ontwikkelingen in de eerste jaarhelft. In de laatste zes maanden wordt een ommekeer verwacht naar een positieve kasstroom.

Voor de korte termijn blijven de vooruitzichten onzeker en in sterke mate afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.