Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

IG Group profiteert van shortsqueeze-saga

IG Group profiteert van shortsqueeze-saga
11 mrt 2021 om 12:44

IG Group heeft fors meer omzet geboekt in de afgelopen drie maanden, dankzij veel transacties en nieuwe klanten die meededen aan de hype om een ‘shortsqueeze’ te veroorzaken bij bepaalde aandelen. Dat maakte de Britse online broker donderdag bekend. 

De omzet over de maanden december, januari en februari, die het derde kwartaal van het gebroken boekjaar uitmaken, steeg met 65 procent tot 230 miljoen pond. 

De groei kwam deels doordat bestaande klanten meer handelden, maar voor een groot deel ook door de instroom van nieuwe klanten, die ertoe bijdroeg dat het aantal actieve klanten 60 procent hoger was dan een jaar eerder. 

Er kwamen in het kwartaal 40.300 nieuwe klanten bij die een eerste order plaatsten, wat een stijging was van 81 procent op jaarbasis. Er was met name eind januari en begin februari een  ongekende piek in nieuwe rekeninghouders, in reactie op de nieuwsstroom rond bepaalde beursgenoteerde Amerikaanse aandelen, stelde IG. 

Het gaat om aandelen zoals GameStop, AMC Entertainment en Nokia, die een enorme koersstijging doormaakten toen particuliere beleggers massaal de koers opdreven, om de grote professionele shortpartijen te dwingen om hun posities af te dekken. In een dergelijke short squeeze kunnen koersen extreem hoog oplopen. De koersen stortten na enkele dagen overigens weer in. De afgelopen dagen is de koers van GameStop opnieuw sterk gestegen. 

De omzet van IG in het segment ‘OTC Leveraged’ steeg met 57 procent tot 211 miljoen pond. De beursgenoteerde derivaten waren goed voor een 40 procent hogere omzet van 5,4 miljoen pond en de aandelenhandel voor een stijging met 619 procent, van krap 2 miljoen naar 14,4 miljoen pond.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.