Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: rentemarkt domineert voorlopig

Valuta: rentemarkt domineert voorlopig
10 mrt 2021 om 11:25

De euro en de dollar staan nog altijd onder invloed van de rentemarkt, waar de verschillen tussen de Amerikaanse en de Duitse rente oplopen.

“Toch denken we dat daar een correctie aanstaande is”, aldus marktanalist Stefan Koopman van Rabobank woensdag tegen ABM Financial News. “Wij denken dat de Amerikaanse lange rente in de loop van de komende weken weer terugvalt en een nieuw evenwicht vindt boven het peil waar het oorspronkelijk vandaan komt. Op een termijn van drie maanden verwachten we dan ook een euro op circa 1,20 dollar”, aldus Koopman.

Wat de rente betreft is woensdag een interessante dag, daar de Amerikanen vanmiddag de consumentenprijzen over afgelopen maand publiceren.

Met betrekking tot het bewegelijke Britse pond verwacht Koopman ook een andere koers dan momenteel op het bord staat. “Er valt van de Bank of England geen actie te verwachten en met minder renteverwachtingen in de markt zal ook de Britse lange rente omlaag corrigeren, waarmee een koers van 0,87 Britse pond voor een euro op een termnijn heel reëel lijkt”, aldus Koopman.

Aanstaande donderdag komt de Europese Centrale Bank voor het rentebesluit bijeen en Koopman schat in dat er nu iets meer duidelijkheid kan komen over de invulling van het obligatie-opkoopbeleid. “De afgelopen tijd signaleerden wij daarin geen wijzigingen”, aldus de marktanalist van Rabobank woensdag.

De Chinese consumentenprijzen bleven ook in februari onder druk staan, terwijl de producentenprijzen die maand juiste een stevige stijging lieten zien.

De Franse industriële productie liet in januari een flinke stijging zien die ook veel hoger uitkwam dan verwacht. De Nederlandse industrie heeft in januari 0,6 procent meer geproduceerd dan een jaar eerder.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag dus de consumentenprijzen over februari op het programma, gevolgd door de olievoorraden.

De euro noteerde woensdag vlak op 1,1897 dollar. De Europese munt noteerde 0,1 procent lager op 0,8559 Britse pond. Het Britse pond steeg woensdag 0,1 procent en noteerde op 1,3902 dollar. De dollar noteerde onveranderd op 6,5082 Chinese yuan. De dollar noteerde vandaag 0,1 procent hoger op 108,6820 yen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.