Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tech herstelt en Just Eat Takeaway profiteert van corona

Tech herstelt en Just Eat Takeaway profiteert van corona
10 mrt 2021 om 08:49

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Gisteren schreef ik dat beleggers voorzichtig moeten zijn met termen als de grote rotatie. De inkt van de Morning Call was nog niet droog of de Nasdaq future schoot de lucht in. Gedurende de handelsdag liep de winst van de technologiebeurs op tot ruim 4%. De Nasdaq Composite sloot uiteindelijk 3,69% hoger op 13.073 punten. De S&P 500 moest het doen met een winst van slechts 1,42% en de Dow Jones index gaf bijna alle winst weg richting het slot en sloot slechts 0,10% hoger.

Het was de grootste winst voor de Nasdaq in vier maanden tijd. De recentelijk fors afgestrafte aandelen werden plotseling weer massaal ingeslagen. Tesla ging met maar liefst 19,64% hoger, Baidu steeg met 13,58% en ook Alibaba, Twitter, Facebook en Spotify boekten allemaal winsten van ruim 5%. Meerdere analisten in de Amerikaanse media bestempelden de dip in tech de afgelopen week als koopkans. We moeten niet vergeten dat een jaar geleden de dip massaal werd opgekocht en dat we ons nog altijd in een gunstig klimaat voor aandelen bevinden. Er staat nog altijd veel geld langs de zijlijn dat op zoek gaat naar rendement. Het feit dat de Amerikaanse 10-jaars rente daalde tot 1,54% hielp ook mee aan het positieve se

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.