Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: bemoedigende resultaten Just Eat Takeaway.com

Beursblik: bemoedigende resultaten Just Eat Takeaway.com
10 mrt 2021 om 09:36

Just Eat Takeaway.com heeft in de tweede helft van 2020 bemoedigende resultaten geboekt. Dit oordeelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam woensdag.

De maaltijdbezorger boekte een aangepaste EBITDA die 16 procent hoger uitviel dan waar de consensus op mikte. Degroof wees bovendien op de sterke prestaties bij iFood. De waardering van het belang in iFood lijkt volgens Roeg hoger dan waar de analist rekening mee hield. Just Eat sloeg een overnamebod van 2,3 miljard euro af, terwijl Roeg een waardering van 2,1 miljard euro aanhield.

“De resultaten in het Verenigd Koninkrijk waren significant beter dan verwacht of misschien wel gevreesd in het licht van de forse investeringen in de markt”, aldus Roeg.

De resultaten in Duitsland en Nederland waren grofweg in lijn met de verwachtingen van Degroof, maar wel lager dan de consensus.

Negatief was het rendement op werkkapitaal, aldus Roeg, vermoedelijk vanwege de investeringen in markten waar de penetratie lager ligt dan in het VK.  

De outlook voor 2021, waarin wordt uitgegaan van een verdere ordergroei is veelbelovend, oordeelde Roeg. “Net als de uitspraken over de Britse groei in de eerste twee maanden van dit jaar.”

Degroof zegt de ramingen voor Just Eat Takeaway.com onder de loep te nemen. Vooralsnog handhaafde Degroof Petercam het koopadvies met een koersdoel van 140,00 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 1,4 procent tot 81,20 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.