Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TA van Edward Loef – De fameuze FAAMNG brokkelt af

TA van Edward Loef – De fameuze FAAMNG brokkelt af
9 mrt 2021 om 15:57

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Facebook, Apple, Amazon, Microsoft, Netflix en Google worden gezamenlijk aangeduid als de ‘FAAMNG’-aandelen. Wat is het technisch beeld?

Koersperformance FAAMNG-aandelen vanaf 1 september 2020

FAAMNG aandelenNa de omvangrijke correctie in maart 2020 zijn de FAAMNG-aandelen zeer sterk opgeveerd. De eerste serieuze reactie trad in na vijf kalendermaanden (= begin september 2020). De beurskoers van Google (in de grafiek aangeduid als ‘Alphabet Inc. C’, tickersymbool ‘GOOG’) toont zich in de afgelopen zes maanden het sterkst. Sterker zelfs dan de koersprestaties van de S&P 500 index. De resultaten van de overige vijf FAAMN-aandelen (exclusief ‘Google’) blijken minder gunstig te verlopen ten opzichte van de S&P 500 index. Vier aandelen noteren zelfs onder het koersniveau van begin september 2020. Met andere woorden, de als fameus bekende aanduiding FAAMNG begint barsten te vertonen.

NASDAQ index koersprestaties afgezet tegenover S&P 500 index

Nasdaq

De koersprestaties van de technologie zware Nasdaq-100 index kunnen op eenvoudige wijze worden vergeleken met die van de meer representatieve Amerikaanse S&P 500 index. Het zijn vooral de technologiewaarde

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.