Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Oeso positiever over mondiale groei

Oeso positiever over mondiale groei
9 mrt 2021 om 11:39

De Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling, Oeso, verwacht dat de wereldeconomie dit jaar harder groeit. Dit bleek dinsdag uit nieuwe ramingen van de organisatie uit Parijs.

“Een mondiaal economisch herstel ligt binnen handbereik maar een snellere en meer efficiënte uitrol van vaccinatieprogramma’s over heel de wereld is daarbij essentieel”, aldus de Oeso in zijn Interim Economic Outlook.

De mondiale economie groeit in 2021 naar verwachting met 5,6 procent, waar Oeso eerder rekende op 4,2 procent. In 2022 valt die groei terug tot 4 procent, maar eerder werd nog op 3,7 procent gerekend voor volgend jaar.

Ook in de Verenigde Staten en de eurozone komt de groei dit jaar hoger uit dan eerder verwacht. Voor de VS gaat Oeso nu uit van een stijging met het bruto binnenlands product met 6,5 procent, waar eerder rekening werd gehouden met slechts de helft.

Voor de eurozone is de opwaartse bijstelling van 3,6 naar 3,9 procent een stuk bescheidener.

Ook over de Britse economie werd de Oeso dinsdag positiever; de groei werd naar boven bijgesteld van 4,2 naar 5,1 procent en ook Japan en India kunnen een sterkere groei tegemoet zien in 2021, aldus de denktank.

De eerder voorspelde groei van 8 procent voor China stelde de Oeso licht neerwaarts bij, tot 7,8 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.