Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

Futures voorspellen hogere opening Wall Street
9 mrt 2021 om 12:46

De Amerikaanse futures voorspellen dinsdag een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerde de S&P 500-future 1,1 procent in het groen en leek de Dow Jones index op weg naar een 0,6 procent hogere opening.

De Nasdaq, die na de flinke dip op maandag officieel in een correctie belandde; oftewel een verlies van meer dan 10 procent na een recente piek, lijkt dinsdag wat te herstellen, De future op de techindex steeg rond lunchtijd 2,4 procent.

Techaandelen stonden de afgelopen tijd onder druk door hun hoge waarderingen, nadat een verkoopgolf op de obligatiemarkten leidde tot oplopende rentes. De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde dinsdag op 1,53 procent, tegenover 1,61 procent op maandag.

De stabilisatie in de obligatiemarkten zal techaandelen helpen iets van hun verliezen terug te winnen, denken marktkenners.

Marktstrateeg Daniel Morris van BNP Paribas Asset Management sprak van een ‘buy-the-dip’ effect en benadrukte dat handelaren op lange termijn nog steeds positief zijn over de techsector. De aandelen waren volgens hem alleen te duur geworden.

Vermogensbeheerder Hani Redha van PineBridge Investments denkt dat de grootste bewegingen op de obligatiemarkten nu wel achter de rug zijn. “Op het niveau waarop de obligatierentes nu staan, verwachten we extra kopers en dat zal de rentes laten stabiliseren”, aldus de marktvorser.

Ondertussen zijn de verwachtingen voor het economisch herstel positief en zal het Amerikaans Congres later deze week vermoedelijk definitief goedkeuring geven aan het 1,9 biljoen dollar bedragende stimuluspakket van president Joe Biden.

De Oeso maakte dinsdag nieuwe economische ramingen bekend en werd daarin positiever over de mondiale economie en verwacht dat het Amerikaanse bruto binnenlands product in 2021 zelfs dubbel zo hard groeit als eerder berekend, met 6,5 procent.

Op macro-economisch vlak was het rustig. Het ondernemersvertrouwen in het Amerikaanse mkb steeg van 95 in januari naar 95,8 in februari, maar noteert nog wel ruim onder de piek van een jaar geleden van 104,5.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd 0,6 procent hoger op 1,1915 en een vat WTI-olie steeg 1 procent naar 65,73 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla, dat maandag bijna 6 procent verloor, wist dinsdag in de voorbeurshandel ruim 5 procent terug te winnen.

Apple, maandag ruim 4 procent in de min, lijkt dinsdag voorbeurs bijna 3 procent hoger te openen.

Het verlies van Navistar liep in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar op, van 36 miljoen naar 81 miljoen dollar. Het aangepaste verlies was met 5 miljoen dollar wel lager dan een jaar eerder, terwijl de aangepaste EBITDA verdubbelde naar 116 miljoen dollar. De omzet bleef vrijwel stabiel op 1,8 miljard dollar. Voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag verdeeld gesloten, waarbij vooral techfondsen aan waarde inleverden. Bovendien gaf de S&P 500 alle winsten van eerder op de dag weg en sloot uiteindelijk licht lager.

De S&P 500 index verloor uiteindelijk 0,5 procent op 3.821,35 punten, na eerder op de dag nog 0,8 procent hoger te hebben gekoerst. De Dow Jones-index won juist 1,0 procent op 31.802,44 punten. Techbeurs Nasdaq leverde 2,4 procent in bij een slot van 12.609,16 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.