Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

De grote rotatie duwt Tech in het rood en sterke dollar helpt Europa

De grote rotatie duwt Tech in het rood en sterke dollar helpt Europa
9 mrt 2021 om 08:52

Het zijn weer bijzondere tijden op de beurs, want er ontstaat zowaar een tweedeling op de beurzen. De technologie-aandelen die het sinds de coronacrisis zo goed hebben gedaan liggen onder druk. De afgelopen weken bleek al vaker dat oude-economie aandelen het beter deden dan tech, maar gisteren was dat verschil wel heel zichtbaar. De Dow Jones index is namelijk 0,97% hoger gesloten en tikte intraday zelfs even een record aan van ruim 32.000 punten. Tegelijkertijd raakte de S&P 500 ruim een half procent kwijt en daalde de Nasdaq met maar liefst 2,41% tot 12.609 punten. Zulke grote verschillen zien we niet vaak en sommige verwijzen dan ook naar het begrip ‘the big rotation’.

Persoonlijk denk ik dat je met dat soort termen altijd voorzichtig moet zijn. Want hoewel het misschien waar is dat de heropening van de economie een opluchting is voor normale bedrijven, wil dat natuurlijk niet zeggen dat het per se slecht is voor alle techbedrijven. Ik denk dan ook dat we hier te maken hebben met een tijdelijk effect en dat de daling in techland juist voor mooie koopkanszen zorgt. De waarderingen waren tenslotte fors opgelopen. Bovendien is de weging van big tech zo groot dat zij…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.