Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: outlook JDE Peet’s stelt teleur

Beursblik: outlook JDE Peet’s stelt teleur
9 mrt 2021 om 09:06

De resultaten van JDE Peet’s over 2020 zijn redelijk conform verwachting, maar de afgegeven outlook voor 2021 valt tegen. Dit schreef zakenbank Jefferies dinsdag naar aanleiding van de cijfers van het Amsterdamse koffiebedrijf.

Bij de halfjaarcijfers durfde het koffiebedrijf nog geen outlook af te geven met het oog op de onzekerheid als gevolg van de coronacrisis. Dinsdag sprak de onderneming de verwachting uit van een autonome omzetgroei op jaarbasis voor 2021 van 3 tot 5 procent, uitgaande van een bescheiden herstel in de markt voor koffie drinken buiten de deur. 

Die markt werd door de coronacrisis en alle lockdownmaatregelen hard getroffen. Autonoom kromp deze markt in de tweede helft van 2020 met bijna 30 procent. Thuis werd juist bijna 10 procent meer koffie gedronken.

Jefferies rekende op een herstel van de autonome omzetgroei in 2021 van 4,6 procent, en dus aan de bovenkant van de afgegeven bandbreedte, terwijl de consensus voorafgaand aan de cijfers zelfs rekende op een groei van 5,9 procent. 

Het aangepast bedrijfsresultaat zal dit jaar volgens JDE Peet’s naar verwachting autonoom een lage enkelcijferige groei laten zien. De Amerikaanse zakenbank rekende op een groei van 3,0 procent, terwijl de gemiddelde analist met een raming van 7,7 procent een stuk hoger zat, aldus Jefferies.

Jefferies heeft een Underperform advies met een koersdoel van 31,25 euro voor JDE Peet’s. Het aandeel sloot maandag op 33,44 euro, een plus van 0,3 procent. In mei vorig jaar kreeg het aandeel een notering op Beursplein 5 beurs voor een prijs van 31,50 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers JDE Peet’s

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.