Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Video: Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

Video: Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie
8 mrt 2021 om 12:13

De Amerikaanse economische activiteit lijkt klaar voor een sterke opleving in de tweede helft van het jaar, nu de pandemiegerelateerde beperkingen zullen afnemen. Dit zegt strateeg Vincent Juvyns van JPMorgan maandag voor de camera tegen ABM Financial News.

De Amerikaanse inkomens werden in 2020 beschermd door steunmaatregelen van de overheid en hebben een nieuwe impuls gekregen door de stimuleringswet van december, waardoor de spaarsaldo’s zijn toegenomen. Tegelijk hebben consumenten hun wens om geld uit te geven deels moeten uitstellen vanwege de Covid-beperkingen tijdens de winter. “Deze combinatie zou de Amerikanen ertoe kunnen aanzetten om hun spaargeld uit te geven wanneer de vaccins eindelijk een economische heropleving mogelijk maken.”

De komende stimuleringsmaatregelen van de regering Biden zullen het herstel vermoedelijk extra voeden en kunnen leiden tot een verdere rotatie van de winnende aandelen van vorig jaar naar de verliezers, “want Amerikaanse consumenten staan te trappelen om geld uit te geven, nadat ze dit het afgelopen jaar zo weinig konden doen”.

Klik hier voor: Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.