Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europese goedkeuring overname GrandVision nabij – media

Europese goedkeuring overname GrandVision nabij – media
8 mrt 2021 om 19:32

Brussel is van plan nog deze maand goedkeuring te geven voor de overname van GrandVision door EssilorLuxottica. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.  

Toezichthouders van de Europese Unie zouden in de laatste beoordelingsfase zijn beland, die de weg vrij moet maken voor een goedkeuring voor de deadline van 12 april, aldus bronnen tegenover Bloomberg. 

Beide partijen zouden positieve feedback hebben gekregen op de concessies die zij doen om de goedkeuring te ontvangen. Zo worden diverse winkels in Europa verkocht om overlap tussen de twee bedrijven te voorkomen, zo stelde een van de bronnen. 

GrandVision zei eind februari nog onverminderd achter de overname te staan en dat de overname binnen 12 tot 24 maanden na de aankondiging op 31 juli 2019 wordt afgerond.

Na de start van de coronapandemie ontstond er een conflict over de overnameprijs die in de rechtszaal wordt uitgevochten. Volgens advocaat Jeroen Kortmann van Stibbe namens EssilorLuxottica hangt de miljardenovername aan een zijden draadje, zo tekende Het Financieele Dagblad eerder op. CEO Borchert en verkopend grootaandeelhouder HAL ontweken vragen van de krant of het nog goed komt tussen beide partijen. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Essilor Luxottica

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.