Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ABM FN-Dow Jones - maandag, 8 maart 2021 13:16

Amerikaanse aandelenfutures wijzen omlaag

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet, terwijl de koersen van Amerikaanse staatsleningen blijven zakken nu het nieuwe economische steunpakket dichterbij komt en de vraag naar technologie-aandelen daalt.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood. De Nasdaq lijkt zelfs 1,5 procent lager te openen.

Het steunplan van 1,9 biljoen dollar van de Amerikaanse president Joe Biden werd in het weekend goedgekeurd door de Senaat en kan dinsdag ook door het Huis van Afgevaardigden worden bekrachtigd.

Dit zal naar verwachting het tempo van het economisch herstel in de Verenigde Staten opvoeren en ook leiden tot meer inflatie.

Geldbeheerders stappen daarom van staatsleningen en technologiefondsen over naar banken en energie-aandelen die waarschijnlijk met de economie mee zullen herstellen.

"Stimuleringcheques op de bankrekeningen van consumenten zullen een sterke aanjager van groei worden, omdat de consument zo'n groot deel van de Amerikaanse economie is", stelde Pictet Asset Management. In combinatie met stijgende olieprijzen draagt dit bij aan hogere inflatieverwachtingen en stijgende rendementen op staatsobligaties.

Technologie-aandelen zien de koersen teruglopen nu de vaccinatieprogramma's vorderen en economische cijfers wijzen op een herstellende economische groei.

De olieprijs steeg maandag. De Brent-future kwam voor het eerst sinds meer dan een jaar boven 70 dollar uit, na een aanval op de Saoedische oliehaven Ras Tanura door Jemenitische Houthi-strijders. De haven is de grootste exporthaven van ruwe olie in de wereld.
 
De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1865. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,1918 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

General Electric is dichtbij een deal van meer dan 30 miljard dollar om zijn vliegtuigverhuurbedrijf te combineren met het Ierse AerCap Holdings, volgens bronnen. Een aankondiging wordt maandag verwacht. Het aandeel van GE lijkt maandag bijna 3 procent in de plus te openen.

De Universiteit van Oxford, die samen met AstraZeneca een vaccin tegen het coronavirus ontwikkelde, verzet zich tegen de beursgang van een startup achter die samenwerking.

Huawei heeft buiten China marktaandeel verloren op het gebied van apparatuur voor mobiele telefonie, volgens een onderzoeksbureau. Dit wijst erop dat de Amerikaanse campagne tegen het Chinese technologiebedrijf vruchten begint af te werpen. Het marktaandeel daalde  volgens Dell'Oro Group van 22 naar 20 procent vorig jaar, terwijl rivalen Ericsson en Nokia terrein wonnen met 35 en 25 procent marktaandeel, buiten China.

McAfee verkoopt zijn Enterprise tak aan een consortium onder leiding van Symphony Technology Group voor 4 miljard dollar. De transactie wordt naar verwachting nog voor het eind van 2021 afgerond. Het aandeel McAfee steeg in de voorbeurshandel 2 procent.

DuPont heeft Laird Performance Materials van Advent International gekocht voor 2,3 miljard dollar. De overname zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond worden. Het aandeel DuPont gaat maandag een licht lagere opening tegemoet.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag hoger. De S&P 500 index won 2,0 procent tot 3.841,94 punten. De Dow Jones index steeg 1,9 procent tot 31.496,30 punten en de Nasdaq, eerder in de sessie nog diep in het rood, wist uiteindelijk 1,6 procent te stijgen en eindigde op 12.920,15 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 7, 2021

Komt er een recessie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 17

mei 7, 2021

AEX week 18 2021 – Spanning en Sensatie…..

mei 7, 2021

Een cijferseizoen vol verrassingen

mei 7, 2021

De hefboomwerking uitgelegd

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Goud en zilver krijgen weer glans

 • 07:49

  Meer vaccins nodig volgens Moderna & Chinese activiteit vliegt omhoog

 • 16:34

  TA van Edward Loef – Het bezit van de zaak…

 • 08:16

  Chiptekort neemt economie in houdgreep & overal signalen van grondstoffenhausse

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Geldverbranding in schone energie

 • 09:46

  ETF van de week: WisdomTree Physical Platinum (VZLA) ETF

 • 08:35

  Janet Yellen & Jerome Powell spreken elkaar tegen & Europa start groen

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De Europese technologiesector verzwakt

 • 11:18

  Aandeel Activision Blizzard: Kan de gaming industrie blijven presteren?

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
07 mei 17:26 Redactie

Komt er een correctie? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 17

07 mei 12:03 Coinmerce

DeFi-industrie meer dan $100 miljard waard

07 mei 11:21 Faces Online

Interview met Willem Jan Brinkman – CFRO bij PGGM