Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Uitgelicht: DPA en ICT Group van de markt

Uitgelicht: DPA en ICT Group van de markt
5 mrt 2021 om 20:15

Weer verdwijnen er twee kleinere fondsen van het Damrak. Afgelopen week werden er biedingen uitgebracht op DPA Group en ICT Group. Toch lijkt de Amsterdamse beurs zich geen zorgen te hoeven maken over een leegloop. 

“Het lijkt wel de kleedjesmarkt met koningsdag”, zei een beurshandelaar over de biedingen.

Gilde Equity Management Benelux Partners bracht een bod uit op detacheerder DPA van 1,70 euro per aandeel, waarmee DPA wordt gewaardeerd op 79,8 miljoen euro. Het aandeel sloot vrijdag op 1,705 euro, wat op weekbasis een winst van ruim 11 procent betekende.

De biedprijs, waarin de uitkering van dividend is meegenomen, vertegenwoordigt een premie van circa 23,2 procent ten opzichte van de gemiddelde volume gewogen koers over de laatste 6 maanden.

Een consortium onder leiding van NPM Capital deed een overnamebod op ICT Group, de automatiseerder uit Barendrecht, van 14,50 euro per aandeel. ICT Group sloot vrijdag op 14,10 euro en werd daarmee op weekbasis bijna 38 procent meer waard.

De automatiseerder wordt gewaardeerd op 140,6 miljoen euro. Het bod biedt een premie van 31,8 procent.

Aantrekkelijke biedingen?

DPA spreekt zelf van een aantrekkelijke prijs. Ongeveer 66,4 procent van de huidige aandeelhouders van DPA heeft al onherroepelijk aangegeven hun aandelen onder het bod te zullen aanbieden. Omdat Gilde al beschikt over de benodigde financiering en het boekenonderzoek heeft voltooid, kan het transactieproces snel en efficiënt worden afgerond, aldus DPA. De overname moet dan ook in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond. 

“We zijn nu klaar voor de volgende stap. Na intensieve besprekingen met Gilde in de afgelopen tijd zijn wij van mening dat zij de juiste partner voor ons zullen zijn in deze volgende fase”, aldus CEO Arnold van Mameren van DPA.

Ook bij ICT zijn ze te spreken over het bod. Aandeelhouders Teslin en Mavawe, die belangen hebben van respectievelijk 19,3 procent en 6,4 procent in ICT, lieten weten de overnamepoging te steunen. Na de overname heeft NPM een belang van 83 procent in ICT en Teslin blijft zitten met 17 procent.

De overname zal in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Vers bloed

Ondanks het aanstaande vertrek van twee aandelen, lijkt Euronext zich geen zorgen te hoeven maken.

Afgelopen week kondigde CTP aan een notering op het Damrak te willen krijgen.

CTP behoort naar eigen zeggen tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa. “Na 22 succesvolle jaren met autonome en sterke winstgevende groei, is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap”, aldus CTP.

Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

CTP hoopt tussen de 800 miljoen en 1 miljard euro op te halen. Aandeelhouders kunnen daarbij een halfjaarlijks dividend tegemoet zien, waarbij circa 70 tot 80 procent van de winst wordt uitgekeerd, naar wens in aandelen of contanten.

Het voornemen is om de beursgang in de komende weken plaats te laten vinden. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.