Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei

Indices VS hard onderuit na toespraak Powell & China mikt op 6% groei
5 mrt 2021 om 08:37

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Beleggers blijven zich zorgen maken over de situatie op de obligatiemarkten. Vorige week kon Fed-voorzitter Jerome Powell de markten nog enigszins tot kalmte manen, maar gisteren schoot zijn toespraak in het verkeerde keelgat van beleggers. Tijdens zijn toespraak gaf hij aan dat de situatie op de obligatiemarkt zijn aandacht heeft, maar hij zag nog geen reden om in te grijpen.

Powell zei ook dat het erg waarschijnlijk is dat de inflatie verder oploopt als de economie herstel, maar hij denkt dat dit slechts een tijdelijk effect zal zijn. Zonder een duurzame inflatie in combinatie met een terugkeer naar volledige werkgelegenheid is het volgens hem onwaarschijnlijk dat de centrale bank de rente zal verhogen. Zijn gedachtespinsels in combinatie met het uitblijven van maatregelen zorgde opnieuw voor oplopende rentes.

Tegelijkertijd was dit voor beleggers wederom genoeg reden om op de verkoopknoppen te drukken. Technologie was weer de gebeten hond, de Nasdaq sloot 2,11% lager op 12.723 punten. De S&P 500 deed het minder slecht met een verlies van 1,34% op 3.768 punten. Dezelfde aandelen als woensdag werden weer in de uitverkoop gedaan. Zo zagen we Baidu weer ruim 6,2% verliezen en o…

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.