Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Vastgoedontwikkelaar CTP naar de Amsterdamse beurs

Update: Vastgoedontwikkelaar CTP naar de Amsterdamse beurs
4 mrt 2021 om 10:28

CTP is van plan een beursnotering aan te vragen in Amsterdam. Dit maakte de ontwikkelaar van logistiek vastgoed donderdagochtend bekend.

CTP behoort naar eigen zeggen tot de top vijf logistieke vastgoedbedrijven in Europa. “Na 22 succesvolle jaren met autonome en sterke winstgevende groei, is het bedrijf nu klaar voor de volgende stap”, aldus CTP.

Met een beursnotering wil CTP zijn groeistrategie versnellen door met het opgehaalde kapitaal projecten te ontwikkelen, vastgoed te kopen en om schulden af te bouwen.

CTP liet weten inmiddels 700 klanten te hebben, waaronder diverse bluechips en e-commercepartijen. Het bedrijf merkte op flinke rugwind te ervaren door de sterke groei van e-commerce, waardoor de bezettingsgraad van de panden van CTP met 95 procent hoog ligt. “In sommige markten is het moeilijk om aan de sterke vraag naar logistiek vastgoed te voldoen”, aldus CEO Remon Vos. 

CTP is vooral actief in Centraal-Europa, met panden in steden als Praag, Boedapest, Brno, Boedapest en Bratislava. Verder wil CTP zijn marktaandeel in Polen vergroten met behulp van samenwerkingen. Er zal dit jaar circa 200 miljoen euro worden geïnvesteerd in het land.

“In de afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de infrastructuur in Centraal-Europa, waardoor de regio steeds beter toegankelijk wordt voor landen in West-Europa. Als gevolg is de vraag naar distributiecentra in Centraal-Europa hoog”, zo stelde Vos. “Bovendien heeft de regio een sterke groei van het bbp doorgemaakt in de afgelopen jaren. De coronacrisis heeft een rem gezet op de groei, maar wij mikken op een spoedig herstel. De outlook voor Centraal-Europa blijft positief.”  

In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers zich in de komende weken inschrijven voor de beursgang. CTP hoopt tussen de 800 miljoen en 1 miljard euro op te halen. CTP zegt in gesprek te zijn met een “sterke groep banken” om de exacte timing van de beursgang te bepalen. Het voornemen is om de beursgang in de komende weken plaats te laten vinden. 

CTP sprak eveneens het voornemen uit om halfjaarlijks een dividend uit te keren, circa 70 tot 80 procent van de winst, te beginnen in september van dit jaar. Daarbij kunnen beleggers kiezen voor een uitbetaling in aandelen of in contanten. 

In 2020 betrad CTP al de internationale obligatiemarkten met de uitgifte van groene obligaties ter waarde van in totaal meer dan 2 miljard euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.