Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Powell praat Amerikaanse tienjaarsrente omhoog

Powell praat Amerikaanse tienjaarsrente omhoog
4 mrt 2021 om 19:13

De Federal Reserve zal ingrijpen wanneer de financiële condities verkrappen. Dit zei voorzitter Jerome Powell donderdag tijdens een webinar georganiseerd door de Wall Street Journal.

“Ik zou me zorgen maken over wanordelijke omstandigheden in de markten of aanhoudende krappere financiële condities die het bereiken van onze doelen bedreigen”, zei Powell tegen de zakenkrant. Hij benadrukte dat de financiële condities momenteel zeer soepel zijn.

Toch schoot de Amerikaanse tienjaarsrente omhoog naar 1,54 procent. De beurzen op Wall Street doken in het rood. De S&P 500 en Dow Jones index verloren tot 1,0 procent en de techzware Nasdaq zelfs 1,8 procent.

Eerder zei Powell nog dat de stijgende rentes het vertrouwen in de economische outlook voor de VS weerspiegelen.

De Fed-voorzitter benadrukte donderdag opnieuw dat de centrale bank geduldig zal zijn met de oplopende inflatie die dit jaar wordt verwacht. De Fed rekent er nog steeds op dat dit een eenmalig effect is.

Powell herhaalde tijdens het webinar dat de centrale bank nog “ver verwijderd” is van zijn doelstellingen: namelijk een maximale werkgelegenheid en een stabiele inflatie van 2 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.