Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BAM koopt leveranciers van houten gevelelementen

BAM koopt leveranciers van houten gevelelementen
4 mrt 2021 om 08:31

BAM heeft de bedrijven Houtindustrie Stam & Landman (HSL) en Gevelelementen Noord-Holland (GNH) gekocht. Dit maakte de bouwer donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details van de transacties vrij te geven.

HSL en GNH zijn producenten van complete, geprefabriceerde houten gevelelementen en de bedrijven zijn al 25 jaar leveranciers van BAM. De bedrijven zijn gevestigd in Heerhugowaard en hebben samen ongeveer honderd werknemers in dienst, waarmee een jaaromzet van meer dan 20 miljoen euro wordt gerealiseerd.

Topman Ruud Joosten van BAM benadrukte in een toelichting dat de overname deel uitmaakt van de strategie van de bouwer om in de Nederlandse woningbouwmarkt de bouwactiviteiten zo veel mogelijk te verplaatsen van de bouwplaats naar productielocaties. 

“Door de geprefabriceerde modules verder te integreren in onze ontwerp- en bouwprocessen kunnen we onze oplossingen sneller opschalen naar de wensen van opdrachtgevers en bewoners. Hiermee speelt BAM in op de toenemende marktvraag naar betaalbare woningen”, aldus Joosten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ASR

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.